Upplev Kristianopel Hamn
Låt smaklökarna få sig en njutning i Kristianopel
Upplev Kristianopel en pärla på ostkusten
Kristianopel i mobilen

Att göra

Förutom alla verksamheter och matställen som har öppet, en del året runt, rullar en mängd aktiviteter och evenemang i Kristianopel under sommarsäsongen. Från början av juni till slutet av augusti finns det mycket att välja på i Kristianopel för den som är sugen på shopping eller mer planerade evenemang.

Cykel och promenad

Ta cykeln en tur på de många mindre vägar som finns runt om. Vill man cykla lite längre tur kan man styra norr ut mot Bröms och fredsstenen (ca 8 km) eller ta kustvägen söderut mot Torhamn (ca 25km). Väljer man hellre en promend framför cykeln kan man ta rundan runt Avaskär (ca 3km) och kanske avsluta med att gå ett varv på muren som går runt en del av byn.

Kustvägen Sydost

Kustvägen sydost är en fantastiskt kustväg som sträcker sig mellan Kristianopel och Torhamn och bjuder på många sköna upplevelser, människor, butiken och lanskap på vägen.

Paddla kanot

Paddla kanot i Kristianopel

Vill man ta sig ut till någon av de många små skären eller bara paddla. I den lugnare viken eller vid skären som finns vid sidan mot hamnen kan man ofta paddla även om det blåser något. Vill man gå i land och fika eller bada kan man göra det. Dock får man inte gå i land överallt innan den 15:e juli, då många av skären har fågelskydd.

Sol, bad och minigolf

En solig sommardag väljer många att bara ta det lugnt på stranden – sola, bada och äta glass. Vid campingen finns kiosk och minigolf bana om man vill göra något annan en stund.

Vinter i Kristianopel

Vinter på Höga sand

För Dig som även funderar på att besöka Kristianopel under vintern – tveka inte. Ta med kaffekorgen en solig vinterdag och ta en promenad i byn med omnejd.

 

Har vintern kommit med snö finns Höga sand cirka 3km norr om Kristianopel. Höga sand, som numera är naturreservat, bjuder på många backar lagom för den som vill åka pulka eller varför inte plocka fram de gamla miniskidorna – perfekta för backarna på Höga sand! Efter några timmar i backarna eller i det egenhändigt upplagda skidspåret är man väl värd en smörgås med varm chocklad.

Vad får man göra på Högasand?

På följande länk som går till Länsstyrelsen Blekinge finner du mer information om Högasand och vilka regler som gäller för naturreservatet.  Regler Högasand naturreservat Informationsskylt Högasand naturreservat (PDF)