Upplev Kristianopel Hamn
Låt smaklökarna få sig en njutning i Kristianopel
Upplev Kristianopel en pärla på ostkusten
Kristianopel i mobilen

Evenemang i Kristianopel

Här presenteras endast ett urval av de lite större eller återkommande evenemangen. Med reservation för ändrade tider eller evenemang som utgår. Besök kristianopel.se för att se alla evenemang och aktiviteter som är på gång i Kristianopel samt aktuella tider.

Valborgsmässoafton

Sparrisdagarna, kustvägen Torhamn – Kristianopel

Sparrisdagarna - Kristianopels Gästhamn

Sparrisdagarna eller Sparrishelgen inträffar vanligtvis i maj. Då har företagare längs kustvägen mellan Torhamn och Kristianopel öppet.

Midsommar i Kristianopel

Midsommar i Kristianopels hamn

Midsommar är startskottet för sommarsäsongen i Kristianopel. Matställen, butiker och de små bodarna i hamnen öppnar eller utökar sina öppettider. Midsommar på Kristianopels Camping

Många sommarboende, campinggäster och båtfolk tar sig hit för att fira midsommar. På Kristianopels camping är det sång och dans kring midsommarstången och i hamnen vajar flaggspelen på båtarna. Nu är det sommar i Kristianopel!

 

Pubkvällar och livemusik

Bryggdans i Kristianopel

Bryggdans i Kristianopel

Under fem måndagskvällar under högsäsongen är det bryggdans i hamnen i Kristianopel. Då är det dans till orkester, spel på chockladhjul, grillad korv, pilkastning och lotterier. Allt i förhoppningsvis en varm och solig sommarkväll. För mer information kring bryggdanserna – avseende datum, tid och orkester – se www.kristianopel.se eller aktuell arrangör.
Arrangör: Kristianopels GOIF

Loppis i Kristianopels Gästhamn

Loppis i Kristianopels hamn

Under sommaren anordnas en eller två loppmarknader i Kristianopels hamn vanligtvis under juli månad. Här kan man ofta fynda allt från tallrikar och glas till kläder och skor eller något annat som man kan ha nytta av i båt, husvagn eller sommarstuga!
Arrangör: Kristianopels Samhällsförening

 

Traktorrace

Traktorrace i Kristianopel

Tävling, mat och maskinutställning. Se arrangör för mer information.
Arrangör: Maskinring Blekinge

Jaktens dag

Hamnfest i Kristianopel

Hamnfest i Kristianopel

Marknadsstånd och festligheter i Kristianopels hamn första söndagen i augusti. Uppträden, musik, chockladhjul, stekt sill, grillad korv, kaffe och våfflor, pilkastning och lotterier.
Arrangör: Kristianopels GOIF

 

Julmarknad på Köpmannagårdens bakgård

Julmarknad i Kristianopel

I december är det julmarknad på Köpmannagårdens bakgård i Kristianopel. Marknadstånd med diverse hantverk och julbrydnader. Försäljning av julgranar, grillad korv och lotter, bakverk, ost, senap och stenugnsbakat bröd. Även Tomten brukar besöka julmarknaden varje år för att träffa de mindre besökarna.