Upplev Kristianopel Hamn
Låt smaklökarna få sig en njutning i Kristianopel
Upplev Kristianopel en pärla på ostkusten
Kristianopel i mobilen

Verksamheter

Verksamheter i Kristianopel - Fiskebodar i hamnen

Kristianopel är inte bara en historisk stad med sevärdheter och anor från 1600-talet. Här sjuder det av verksamhet och företagande i alla hörn – hantverkare, små butiker och besöksträdgårdar lockar till många besök och trevliga små “shopping rundor”.

Hantverk & Butiker

Lilla Butiken i Kristianopel med sortiment av Marimekko

I Kristianopel är hantverkarna och de små butikerna många. Här kan Du hitta handgjorda bruksting tillsammans med diverse presentartiklar och souvenirer. Hos Lilla Butiken hittar Du tyger och kläder från bland annat Nanso, Mariedal design, Marimekko med flera.

 

Mat & Boende

Det finns flera restauranger och cafe i Kristianopel för den som vill äta en bit. Kristianopels Gästgifveri där Du avnjuter middagen i anrik 1700-tals miljö och Kristianopel Resort (camping och gästhamn restuarang).

 

Sött & Salt i hamnen för en fikapaus eller Handelsboden för råvarorna till grillkvällen!

Hos Cafe Sött och Salt i hamnen serveras flera alternativ, lunch, grillafton, fika och glass. Kristianopel har även en livsmedelsbutik, Kristianopels Handelsbod, som erbjuder det mesta av det Du önskar. Butiken har även spel- och apoteksservice.

För den som besöker Kristianopel och som vill stanna mer än över dagen, finns ett antal övernattningsmöjligheter. Kristianopel Resort (campingen) som omgärdas av ringmuren, finns för den som vill tälta, ta med sig husvagn, hyra stuga eller vandrarhem.

 

Kristianopel omnejd

Besöksträdgårdar - Kristianopel

I Kristianopel med omnejd finner Du också besöksträdgårdar som Lavendelgården. Blomlöfs Rökeri, Bond-Gården med flera. Den fina Kustvägen ner till Torhamn och fågelreservatet på torhamns udde bjuder på många upplevelser och butiker längs vägen.